Advertenties

Productcode Microsoft Office (XP, 2003, 2007) wijzigen

De productcodes van Microsoft producten worden (versleuteld) opgeslagen in het Windows register. Met een programma als ProduKey is het mogelijk de productcodes van Microsoft Windows, Office, SQL Server en Visual Studio op de computer te weergeven.

Register-editor

Voor het wijzigen van een productcode zijn ook programma’s beschikbaar. Zo is er KeyChanger Office Edition voor het wijzigen van een Office productcode. Helaas vragen de makers van deze sofware op het moment van schrijven $9,99 voor iets wat in nog geen 5 minuten handmatig in het register aangepast kan worden.

Alle Windows versies beschikken over een Register-editor, deze is te starten door het commando ‘regedit’ op te geven in de optie ‘Uitvoeren’ in het startmenu. Er wordt een programma geopend welke is onderverdeeld in twee kolommen. In het linkerkolom staan alle mappen waar registersleutels in staan. Wanneer een map geselecteerd wordt zullen de registersleutels uit deze map in de rechterkolom verschijnen.

Om een Office productcode te kunnen wijzigen dienen er een aantal sleutels uit het register verwijderd te worden. Deze zijn op de volgende locatie te vinden:

  • HKEY_LOCAL_MACHINE \ Software\ Microsoft\ Office\ 12.0\ Registration

Het getal ‘12.0’ in bovengenoemde locatie staat voor het versienummer van Office 2007. Voor het wijzigen van de productcode van Office 2003 dient dit getal veranderd te worden in ‘11.0’. Voor Office XP is dit ‘10.0’

Met het openen van de bovengenoemde locatie dienen de volgende registersleutels uit de rechterkolom verwijderd te worden:

  • DigitalProductID
  • ProductID

Dit kan gedaan worden door er met de rechtermuisknop op te klikken en ‘Verwijderen’ te selecteren. Ook kan er gebruik gemaakt worden van de ‘Delete’ knop op het toetsenbord.

Na het verwijderen van de registersleutels zal, wanneer één van de Office programma’s opgestart wordt, weer om een productcode gevraagd worden. De nieuwe productcode kan hier dan opgegeven en indien nodig geactiveerd worden.  

Advertenties

4 Reacties

  1. Very usefull!!

    Thanks

  2. maar dan heb je toch nog steeds die productiecode nodig? Of ben ik nu te blond?

  3. Tnx dit wilde ik even weten

  4. @dav di mejor que no te funciona nada. Como veru00e1s en mi anterior comentario, el cu00f3digo se compila y se ejecuta correctamente. Click http://s.intmainreturn0.com/oopf09160

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: